De IT-sector als motor van de Nederlandse economie

De IT-sector is een van de belangrijkste motoren van de Nederlandse economie. Veel bedrijven zijn gevestigd in of nabij de Randstad. Info Support Science Park biedt daarvoor een alternatief op een aantrekkelijke locatie; hemelsbreed 7 kilometer verwijderd van het geografische middelpunt van Nederland.

Talent dicht bij huis

IT-talent uit de regio wordt verleid door grote werkgevers in en uit de Randstad. Eén van de ambities van het Science Park is om dit talent voor de regio te behouden. Studenten van de hogescholen in Ede, Utrecht, Arnhem en Nijmegen en Universiteit Wageningen worden hierdoor meer gestimuleerd om een carrière dicht bij huis op te bouwen. De goede ligging van het Science Park draagt hier ook aan bij: de zichtlocatie, vlakbij de A12 en het spoor, maakt innovatie in en door de regio Foodvalley zichtbaar voor miljoenen automobilisten en treinreizigers per jaar.

Samenwerken met het onderwijs

We zijn van mening dat onderwijsinstellingen en bedrijven intensiever met elkaar kunnen samenwerken, om er samen voor te zorgen dat de opgedane studiekennis beter aansluit bij de gezochte functieprofielen. Door alle partijen samen te brengen in het Science Park kunnen we ervoor zorgen dat het curriculum continu in lijn ligt met de gevraagde competenties in de praktijk. Ook willen we middelbare scholieren enthousiasmeren in een speciaal voor hen ontwikkeld experience centrum. Daarmee geven we een boost aan de ambitie van het ICT Campus programma van de regio Foodvalley op het gebied van werkgelegenheid en innovatie.

Regionale werkgelegenheid

Het Science Park biedt zo’n 600 werkplaatsen en de ambitie is om binnen tien jaar te groeien naar meer dan duizend werkplaatsen. Uit officiële berekeningen blijkt dat de vestiging van Info Support Science Park een boost geeft aan de regionale economie, met een indirecte werkgelegenheid van nog eens ongeveer duizend arbeidsplaatsen. Denk hierbij aan:

  • Catering. Elke woensdagavond vinden er bij Info Support trainingen plaats, de maaltijden worden verzorgd door een cateraar uit de regio.
  • Hospitality. Bezoekers van evenementen komen overnachten in lokale hotels.
  • Andere leveranciers voor onder meer lunch, schoonmaak, drukwerk en reclame.

Meer weten over Info Support Science Park?

Wil je meer weten over onze plannen? Neem contact met ons op via het contactformulier.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.